Centrumnära odlingskultur

Som ett led i Göteborgs Stads vision om att komma närmare vattnet, såväl som i förberedelse inför stadens 400-årsjubileum i 2021, har en inrättat Jubileumsparken i Frihamnen, belägen på Sveriges femte största ö.


Härom veckan när jag gick för att se hur parken ser ut blev jag glatt överraskad av den tämligen stora stadsodlingen som fanns där!

stadsodling kajodlingen Göteborg

stadsodling kajodlingen Göteborg

När jag var i Jubileumsparken igår igen, stötte jag på mannen som hade, enligt min mening: de finaste två odlingsbäddarna på platsen. Han var så trevlig och berättade glatt om vad han odlade. En av hans odlingsbäddar kan du se i bild nedan.

gronamoment.se stadsodling

Det finns många anledningar till att odla dina grönsaker och rotfrukter själv. För mig är de viktigaste anledningarna att jag vet att min mat inte är besprutad med pesticider som är skadliga för oss och naturen samt att maten inte bidrar till negativ klimatpåverkan genom koldioxidutsläpp från transporter. Dessutom är det så mycket godare!

Jag själv blev så till den grad inspirerad redan vid mitt första besök i Jubileumsparken, att jag gjorde en intresseanmälan för en odlingsbädd inför nästa säsong direkt! Vet du vad det bästa är? Det är gratis- mot att du åtar dig att ta hand om dina odlingar. För dig som bor i Göteborg: skicka en intresseanmälan du också:)

2 reaktioner på ”Centrumnära odlingskultur

  1. Det ska bli kul att följa dig på din blogg 😃 alla goda röster och kloka krafter när det gäller flora och fauna behövs.

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s