En gåva med omtanke

Många säger att det är roligare att ge än att få-  och jag håller verkligen med. Men samtidigt har jag så många tjejkompisar som verkligen levererar när det gäller gåvor med omtanke, så jag bara älskar när de kommer min väg.

Förra året fick jag en fin liten pelargon av Frida♡, som om våren blommar mörkrosa blommor. Hennes farfar är bäst på pelargoner och hade lärt henne att ta sticklingar från sina, om jag inte minns fel.

För ett år sedan fick jag en 15 cm pelargon av Frida. Nu kan jag själv snart ta sticklingar.
För ett år sedan fick jag en 15 cm pelargon av Frida. Nu kan jag själv snart ta sticklingar.

Ett par av de senare skatter jag mottagit är hemmagjord svartvinbärsgelé som jag och min sambo fick av Maja♡, tillsammans med hemmagjorda vinbärsremmar när vi hade inflyttningfest i somras. Direkt från trädgården i Värmland:) Till och med sambon som inte ens tycker om svarta vinbär utbrast plötsligt att gelén var kjempegod!

Hemmagjord vinbärsgelé direkt från Majas Värmländska trädgård
Hemmagjord vinbärsgelé direkt från Majas Värmländska trädgård

På samma tillställning fick vi en tavla som min väninna Julia♡ hade målat när hon var hemma i Tyskland under några veckor i somras. Den är så fin att vi fortsatt debatterar om vart vi ska hänga upp den, så att den ska komma till sin rätt. Jag visste inte ens att hon kunde måla, vilket gör tavlan ännu mer speciell.

Stilleben med en tavla som min vän Julia har målat, samt en jordglob och snäckskal från Sardinien
Stilleben med en tavla som min vän Julia har målat, samt en jordglob och snäckskal från Sardinien

Till en middag häromkvällen tog Fanny♡ med sig hemmagjort knäckebröd (som var så himla gott att jag hann äta upp det innan jag tänkte på att ta något foto). Jag har nu lovat att jag ska återlämna behållaren fylld med någonting annat. Hoppas jag kan imponera lika mycket som hon gjorde.


När tillfället kommer och du har lust att överlämna en gåva, finns det flera anledningar att värdera att själv skapa en present, handla på second- hand, eller ge bort någonting du redan har hemma (som du själv kanske inte har användning för, men som mottagaren kunde uppskatta), snarare än att köpa en:

  • Mottagaren vet att det ligger tanke och omsorg bakom en hemmagjord present.
  • Mottagaren kommer minnas vem hen fick gåvan av
  • Om inte mottagaren uppgett något specifikt hen önskar sig är det lätt hänt att du spenderar onödiga pengar på någonting som hen varken behöver eller vill ha.
  • Genom att skapa någonting själv, handla på second-hand eller ge bort något du redan har hemma bidrar du inte till konsumtion av en massa onödiga saker- vilket miljön tackar dig för, då atmosfär och hav slipper lagra onödig koldioxid från produktion och transport.
Vilda äpplen plockade intill en strand i Frölunda
Vilda äpplen plockade intill en strand i Frölunda

Sommar och höst är de bästa säsongerna för hemmagjorda presenter tycker jag- för det finns så mycket gott att hämta från naturen. När jag och min sambo var ute vid havet idag hittade vi till exempel vilda äpplen som ska bli till äppelpaj att bjuda min syster på ikväll:) Det får tjäna som tack för den hemmagjorda müslin jag fick för några veckor sedan♡.

6 reaktioner på ”En gåva med omtanke

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s