DIY ekologisk tassalva till din hund

Hemmagjord tassalva på ekologisk olivolja och ekologiskt bivax

Hösten är här! För många innebär detta att huden behöver lite extra omvårdnad. Detta gäller även våra fyrfotade vänner. På vintern när vägarna saltas och marken är våt och kall är det viktigt att tänka på din bästa väns tassar.


Läs också: Hundmat, trålfiske och vildsvinsjakt

Jag har bestämt mig för att söka efter bättre alternativ till märken som inte tar hänsyn till giftfritt och naturligt. Därför håller jag på att fasa ut allt som jag inte är helt nöjd med i detta avseende. Med andra ord: när någonting i badrumsskåpet tar slut ska det (om inte redan gjort) ersättas med en mer naturlig produkt. Detta gäller också produkterna jag använder till min hund Zita. När jag läste ett recept på hemmagjord tassalva på Evelinas Ekologiska bestämde jag mig därför för att göra en själv. Evelina är i utbildad Ekologisk Hudvårdsterapeut och tillverkar många av sina produkter själv. Väldigt inspirerande!

Recept 60 ml tassalva

  • 15 g bivax
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

Smält bivax och kallpressad olivolja i en skål över vattenbad. När allt är smält häller du upp salvan i en lämplig burk. Rör om ett par gånger medans salvan stelnar i burken. Sätt på ett lock och förvara mörkt i rumstemperatur.

Läs också: DIY clicker till hundträningen

2 thoughts on “DIY ekologisk tassalva till din hund

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s