Säg NEJ TACK till plastpåsar- Så här gör jag

nej tack till plastpåsar gronamoment.se
Foto: Victor Andronache (CC-BY-NC-ND 2.0)

Jag vet att det kan vara svårt att undvika all plast, för den finns överallt! Men som tur är, är det i alla fall relativt enkelt att förminska sin förbrukning av till exempel plastpåsar. Att kvitta sig med plastpåsarna är en väldigt bra ände att börja i tycker jag, då de ofta förbrukas på löpande band. För den som vill se positiva resultat snabbt är detta således ett väldigt gott sätt att lätta på hjärtat.

Undvik plastpåsar med 3 enkla knep

1. Tygpåsar- alltid

soragrit-wongsa-377820.jpg
Foto: Soragrit Wongsa via Unsplash

Jag har med mig en tygpåse vart jag än går (om jag inte använder ryggsäck) för att vara beredd ifall jag plötsligt kommer på att jag måste handla något eller exempelvis låna en bok på biblioteket.

2. Nätpåsar till frukt och grönt

nätpåsar till frukt- och grönt gronamoment.se
Jag använder nätpåsar till frukt och grönt och tar helt enkelt med dem till matvarubutiken när jag ska handla. Det går också lika bra att använda vanliga hederliga tvättpåsar till samma ändamål.

 Läs mer: Nätpåsar till frukt och grönsaker och vart du kan få tag i dem

3. DraMaten till storhandlingen

gronamoment.se
Foto: Blake Meyer via Unsplash

När vi bodde i stan på promenadavstånd till butiken tog jag alltid med en DraMaten när jag skulle till matvarubutiken, så sparade jag på miljön (och axlar). Flergångspåsarna en kan köpa på butiken är ofta gjorda av något som påminner om tyg, men är just- plast. I början tyckte jag att pinsamhetsfaktorn var ganska hög när jag hade med mig DraMaten till butiken. Så känner jag inte alls längre eftersom jag vet att jag inte belastar miljön genom onödigt användande av plastpåsar. Stolt DraMaten-förare var det här!


Läs också:  Mikroplaster: ett problem av enorma proportioner.

Ps. Kritiskt tänkande läsare kanske undrar om detta är ett sponsrat inlägg. Svaret är nej. Jag puffar ibland för initiativ och produkter som jag anser är värda att uppmärksamma, dock utan ersättning eller andra band till företagen.

5 reaktioner på ”Säg NEJ TACK till plastpåsar- Så här gör jag

 1. Intressanta inlägg du har här på din blogg! Och detta var ett jätteviktigt och bra inlägg! Det är svårt att få till den där vanan med att alltid ha egna kassar med sig, men nu har jag äntligen lyckats lära mig. Har alltid en i väskan. Jag vägrar att köpa en plastpåse i affären.

  Ha en fin dag! :)

  Gilla

  1. Hej Sofia,
   Vad roligt att du tog dig tid att se på min blogg:)
   Det där med påsarna var det svåraste för mig med, men det betyder också att det gjorde en utgjorde en betydande skillnad när jag ändrade mitt beteende.

   Snyggt att du också gjort det, heja!

   Allt gott till dig:)

   Gilla

 2. Det er skummelt hvor mye plast vi bruker og kaster. Jeg bruker handlenett til å legge varene mine i når jeg handler, men jeg har aldri sett slike nett til frukt og grønt i løsvekt. Så smart! Det må jeg få tak i !
  <3

  Gilla

  1. Jag vet du är flink Ragnhild<3 Ja de är super, men var inte så lätta att hitta tycker jag. Om inte annat så kan jag beställa åt dig från Sverige, så postar jag dem bara till dig sen. Stor kram till dig

   Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s