Hur följer man Klimattoppmötet i Paris?

Tycker du också att det är konstigt att nyheter från klimatkonferensen, COP21 som hade startskottet i måndags inte pryder förstasidan på alla tidningar och nyheter?

195 länder deltar i Klimattoppmötet som hålls mellan den 30 november och den 11 december 2015. Det övergripande målet med förhandlingarna är att komma fram till ett avtal där världssamfundet klarar att hålla temperaturökningen på jorden under 2°C. Det är dock inte så lätt att hänga med på vad som händer på klimattoppmötet om en inte hittar nyheter om det. Därför tänkte jag samla några användbara länkar till er här:

Bekanta dig med frågorna som Klimattoppmötet adresserar

Du kan streama Klimattoppmötet i Paris här

FNs hemsida för Klimattoppmötet

Sveriges och EU:s klimatlöften

Norges klimatlöften

Kontinuerliga uppdateringar från Klimattoppmötet på SVT

Energibloggen från Telge Energi  (som kan tyckas uppdaterar bättre om klimattoppmötet än nyhetsmedierna).

Våra barns framtid hänger på en skör tråd

4 av 10 barn i Sverige uttrycker oro för klimatförändringarna. Men nästan inga föräldrar pratar med sina barn om det. Orsaken tycks vara att föräldrar känner att de kan för lite om frågan. Jag vill slå ett slag för att en inte behöver vara klimatexpert för att prata om och bemöta klimatförändringarna. En behöver bara vilja se en trygg framtid för sina barn. Resten kan en lära sig.

Barnens klimatkonferens (Children’s Climate Conference 2015) där barn från 22 olika länder deltog hölls i Södertälje förra veckan. Imorgon, den 3/12 ska dessa klimathjältar lämna över sin kommuniké till FN.

Se barnens uppmaning till oss vuxna nedan (gråtvarning)!

 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s