Till jorden på alla hjärtans dag

allahjartansdag_986x450 (1)
Bild: Naturskyddsföreningen

I morse läste jag några så bra tips inför firande av alla hjärtans dag att jag inte kan låta bli att nämna det. Läs artikeln Sköna tips för gröna hjärtan för att inspireras ♡

Själv hoppas jag på fint väder och frukost i skogen på söndag. Jag brukar vara så lat på helgerna, men nu längtar jag ut i naturen. Jag kommer också att plantera ett träd i min käras namn. Jag börjar nämligen få mer och mer svårt för snittblommor. Det känns så onödigt att någonting ska odlas bara för att vissna efter en vecka i en vas. Då är det bättre att Jo får ge en ekorre, en hackspett, en orangutang eller en trädgroda ett hem.

redigerad.JPG
Jag och mina vänner Julia och Frida planterade var sitt träd när vi var i Kina i april 2015.

På tal om träd: visste ni förresten att det i Kina finns en nationell helgdag (12 mars) namngiven Arbor (träd på latin) Day¹ där alla människor som kan uppmanas att plantera ett träd? Efter att denna helgdag inrättats i Kina har antalet träd i landet de facto ökat!

Om ni också gillar idén om att plantera ett träd så finns det många organisationer som står till tjänst! Ett par som jag gillar är till exempel The Canopy Project for Reforestation, Naturskyddsföreningen Rädda skog och Vi-Skogen.

Med tillönskningar om en fin Vänskapens Dag på söndag (som finnarna skulle ha sagt)♡.


¹Arbor Day firas också på många andra platser i världen, men på olika datum.

2 reaktioner på ”Till jorden på alla hjärtans dag

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s