Earth Hour kommer med ljus i mörker

earthhour.png
Bild: wwf.se

Jag tror att många fortsatt förknippar Earth Hour (som hålls den 19 mars kl. 20:30 i år) med att släcka lampan i en timme. Det tycker jag absolut att vi ska fortsätta göra, därför att det har ett stort symboliskt värde. Earth Hour erbjuder civilbefolkningen ett tillfälle att visa att vi är bekymrade för klimatförändringarna och uttrycka till politiker och företag att vi bryr oss om jorden – och uttala en uppmaning om att de ska göra det samma.

Earth Hour brukar hållas den sista lördagen i mars. I år är det nu på lördag:) Många av oss är kanske lediga och har därför möjlighet att delta på någon av alla aktiviteter som anordnas i samband med denna dag (du kan använda EarthHourtracker för att hitta aktiviteter nära dig), eller bara koppla av hemma.

Det är ibland lätt att tappa modet, men jag vill uppmana alla att göra Earth Hour till någonting positivt. Det finns så mycket att fira: Världens ledare kom under klimatmötet i Paris överens om ett mål om att hålla temperaturökningen på jorden under 2 °C, helst max 1.5°C. Allt starkare krafter arbetar för en förändring av det linjära kapitalistiska system som vi förslavats under och sakta men säkert byggs en armé av människor som vill bli planetskötare. Många sitter på hållbarhetståget tillsammans med dig.

Jag själv kommer definitivt att släcka lampan. Jag vill använda den stunden till att kontemplera min plats på tåget mot en mer hållbar framtid. Kanske tar jag med min hund och går jag ut och ser på stjärnorna. Det är en så vidunderlig värld vi lever i.

Vad ska du göra på Earth Hour :) ?

8 reaktioner på ”Earth Hour kommer med ljus i mörker

  1. Jag håller med dig. Vi behöver en blandning av symboliska – och radikala handlingar om det här ska gå vägen. Jag ska försöka hålla äldsta dottern vaken, frossa i tända ljus och tala om varför vi släcker ned, det ser jag framemot.

    Gilla

  2. Hej, härligt inlägg som vanligt och jag klurar fortfarande på vad jag gör på lördag, men släcker det gör jag allt :-) Men i Sverige är det på lördag den 19 mars lokal tid kl 2030-2130 om jag tolkat allt rätt på WWFs sida och inte fredag?

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s