Hur ser ditt liv ut i maj år 2053?

Välkommen till framtiden! Kungliga Tekniska Högskolan har med stöd från Energimyndigheten spått i en kristallkula och skapat ett förslag på hur livet i en storstad kan komma att se ut år 2053 om energiförbrukningen minskar med 60 procent. Med tanke på att världens ledare nu har förbundit sig att göra en stor insats för klimatet tycker jag verkligen att det är viktigt att det finns modiga, initiativrika människor som vågar tänka på hur detta kommer att påverka oss ‘vanliga människor’. Kommer det till exempel betyda sämre levnadsstandard för oss?

Jag måste säga att jag själv blev ganska upprymd över hur livet kan tänkas gestalta sig i min egen lilla framtid. Dock gjorde jag och sambon testet separat och det visade sig att han tänkte bo i lägenhet i stan, medan jag hade valt att bo i hus på landet. Det verkar alltså inte bättre än att vi kommer att ha ett distansförhållande om 40 år;)

Skärmavbild 2016-05-01 kl. 21.15.01.png
Är detta framtidens nyheter, tro?

På den interaktiva sidan life2053 kan du själv gå in och göra ett litet test för att ta reda på hur ditt liv kan komma att se ut år 2053, utifrån de livsstilsval du gjort. Ha så kul!:)

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s