DIY clicker till hundträningen

gronamoment.se DIY clicker
Foto: Isaac Moore via Unsplash

Jag har inte beslutat om jag ska börja klicker-träna min hund Zita eller inte. För er som är intresserade av klickerträning av era djurkompisar kan jag i alla fall meddela att en enkelt kan göra en klicker själv av ett metallock, t.ex. från Oatly’s ”almost like proper breakfast”. Jag fick tipset av en väninna till mig, så smart!


Oatly är ett svenskt företag som producerar havreprodukter som motsvarighet till mjölkprodukter. Generellt känns det liksom kul att stötta Oatly som blivit stämda av Svensk Mjölk för sina slogans, som tydligen träffade rätt i prick! Är det inte egentligen sant att kons mjölk är till för kalven och inte människan? Kanske gjorde Svensk Mjölk (som nuförtidenockså går under namnet Mjölklobbyn) ett misstag, för Oatlys försäljningssiffror gick i taket efter att domen i Marknadsdomstolen föll.

Läs också Hemmagjord tassalva till höst och vinter

Gör så här

Provklicka ett passande metallock. Om locket i utgångspunkt inte klickar tillräckligt högt när du trycker på det:  vänd det upp och ned (med insidan mot dig) och slå en gång med en hammare eller baksidan av en skruvmejsel. Klick!

Har ni några erfarenheter av klicker- träning?


Ps. Kritiskt tänkande läsare kanske undrar om detta är ett sponsrat inlägg. Svaret är nej. Jag puffar ibland för initiativ och produkter som jag anser är värda att uppmärksamma, dock utan ersättning eller andra band till företagen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s