Norges tuffaste morsa

På den sista tiden har det varit en del skriverier  om vegansk kost på sociala medier. Det cirkulerar en enorm mängd förutfattade meningar om vad det innebär att vara vegan, hur farligt det är för barn och allt vad det kan vara. Bland annat har en känd norsk bloggerska nyligen publicerat ett inlägg om varför hennes framtida barn inte ska vara vegan. Det skulle skada hennes barn, menar hon.

Själv känner jag ett gäng veganer och idag skulle jag vilja presentera er för någon speciell. Jag har velat berätta mer om henne länge och nu kände jag att tillfället är rätt (ni som har följt bloggen en stund har kanske sett hennes namn omnämnas några gånger redan). Här har ni henne: (trumvirvel) Ragnhild Nordrum!

ragnhild

Jag lärde känna Ragnhild när jag jobbade på SATS i Oslo och vi har varit vänner i gott och väl fem år. Hon är som nämnt vegan och äter mest råkost (rawfood), tränar mycket yoga och har bloggat i flera år. Hon var faktiskt en stor inspiration till att jag själv bestämde mig för att börja. Något av det jag uppskattar mest med Ragnhild är att hon inte påtvingar andra hennes meningar, utan i stället inspirerar till att vilja leva bättre och ta hänsyn till vår miljö, reflektera över snedfördelningen av jordens resurser och inte minst; ta hänsyn till andra jordvarelser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Recepthäftet naturlig godt! skrivet av Ragnhild Nordrum

Ragnhild åt veganskt under sina båda graviditeter. Nu har hon två barn som båda föddes sunda och friska (och fortfarande är det), hon själv studerar till nutritionist och bloggar fortsatt regelbundet; till exempel har hon skrivit ett väldigt informativt inlägg om de fem grunderna till att hennes båda barn lever som veganer (5 grunner til at mine barn spiser vegansk) som svar på inlägget jag nämnde ovan. Ragnhild har också gett ut ett häfte med rawfood-recept förra året. Jag har inte kommit mig för att prova alla, men de jag lagat är himmelskt goda. Nyårsmiddagen till mig och min kära lagades till exempel enbart efter Ragnhilds recept. Jag kan varmt rekommendera hennes blogg ragnhildnordrum.com som är väldigt uppfriskande, speciellt nu när barn och veganmat verkar vara så väldigt på tapeten.

Ragnhild, jag tycker att du är Norges tuffaste morsa!

5 reaktioner på ”Norges tuffaste morsa

  1. Så fin post! Jeg har også fulgt Ragnhild sin blogg i flere år nå, og hun er slik en god inspirasjon :) Du formulerer så fint hvordan hun er som person, og du har så rett – hun er flink til og si hva hun mener, uten og ”preke” hvordan alle skal leve, og det er så fint :)
    Så fin blogg du har startet også! Skal kikke litt mer gjennom her nå :) x

    Gilla

  2. TUSEN TAKK fine, gode Cajsa <3 Dette innlegget ble jeg så utrolig glad for. Jeg er så glad for at jeg kan være til inspirasjon for noen. Akkurat som du er for meg, og mange andre.
    Glad i deg! Klem

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s