Sveriges 3 bästa miljöpoddar (Uppdaterad)

För lite miljö i poddvärlden? Här är mina favoritpoddar just nu.


Poddradio (eng. podcast) är ett media där ljudfiler publiceras via internet. Podradio har blivit väldigt populärt på senare år och jag själv började lyssna en hel del på podd för omkring ett år sedan. Allra helst lyssnar jag när jag är på promenad med min hund. En skulle väl kunna säga att en podcast fungerar som ett radioprogram och det finns poddar om allt mellan himmel och jord. Själv lyssnar jag på både på mer lättsamma personliga podcasts och på mer ämnesspecifika sådana. Jag har med tiden också skaffat mig ett par favoritpoddar som handlar om miljö, vilka jag skulle vilja tipsa er om idag.


1. Miljömuppar & Foliehattar

miljömuppar & Foliehattar miljöpodd
Miljömuppar & Foliehattar

Först ut vill jag tipsa om  Miljömuppar & Foliehattar som faktiskt är min egen nystartade podd! Jag och min vän Lisen menar det behövs lite humoristiska inslag i samtalen om miljö och klimat. Det är såklart tunga och allvarliga ämnen, men det behöver ju inte vara tråkiga ämnen för det. Det ska vara roligt att prata om miljö! Ni hittar podcasten där poddar finns, t.ex.:

🎧 iTunes (Podcaster)
🎧 Podbean
🎧 Acast
🎧 Pocket Casts

Vi blir såklart jätteglada om ni vill betygsätta podcasten så att fler hittar den. Glöm inte att prenumerera om ni gillar den, så att ni blir uppdaterade när det kommer ett nytt avsnitt🎉

2. Klotet

joao-silas-29233.jpg
Foto: Unsplash

Vetenskapsradions miljöprogram i P1, som varje vecka tar upp ett nytt ämne gällande miljöfrågor. De har också ofta intressanta gäster i programmet. Speciellt tycker jag om när ämnena berör klimatförändringarna och markanvändning. Lyssna online HÄR eller ladda ned i din podcastapp.

LÄS OCKSÅ: Miljöpodden ”Miljömuppar & Foliehattar” är äntligen släppt! + Jag har gästat min favoritpodd

3. Miljöpodden

Miljöblogg
Karsten Würth (@inf1783) | Unsplash

Miljövetarna Ahmed & Hanna samtalar med experter och yrkesutövare om miljöfrågor som klimatförändringarna, förnyelsebar energi, miljö -psykologi, -filosofi, -politik

LÄS OCKSÅ: Två intervju-podcasts du måste höra


Hoppas ni ska hitta en ny favorit eller inspireras att provlyssna på pod. Själv använder jag appen Podcaster,  men det finns givetvis flera att välja mellan. Vilken är era favoritpoddar? Berätta gärna i kommentarerna🤩

 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s