Sveriges 3 bästa miljöpoddar

För lite miljö i poddvärlden? Här är mina favoritpoddar just nu.


Poddradio (eng. podcast) är ett media där ljudfiler publiceras via internet. Podradio har blivit väldigt populärt på senare år och jag själv började lyssna en hel del på podd för omkring ett år sedan. Allra helst lyssnar jag när jag är på promenad med min hund. En skulle väl kunna säga att en podcast fungerar som ett radioprogram och det finns poddar om allt mellan himmel och jord. Själv lyssnar jag på både på mer lättsamma personliga podcasts och på mer ämnesspecifika sådana. Jag har med tiden också skaffat mig ett par favoritpoddar som handlar om miljö, vilka jag skulle vilja tipsa er om idag:

1. USA-podden

USA-podden_gronamoment.se
Foto: Unsplash

Detta är en podd om politik och det kan tyckas att presidentvalet i USA inte är direkt kopplat till miljö, men det är det i allra högsta grad. Donald Trump som är republikanernas enda presidentkandidat vill nämligen skrota allt av klimatavtal. Grundat detta (och många andra anledningar) är det rafflande att följa med på händelseutvecklingen i USA fram till valet i november. Jag följer denna podd slaviskt då den är både underhållande och väldigt informativ. Nya avsnitt varje onsdag fram tills USAs nya president är korad var planen. Men nya avsnitt produceras fortfarande varje vecka (maj 2017) Denna podd finns att ladda ned genom olika podcastappar och går också att lyssna på online HÄR.

2. Klotet

joao-silas-29233.jpg
Foto: Unsplash

Vetenskapsradions miljöprogram i P1, som varje vecka tar upp ett nytt ämne gällande miljöfrågor. De har också ofta intressanta gäster i programmet. Speciellt tycker jag om när ämnena berör klimatförändringarna och markanvändning. Lyssna online HÄR eller ladda ned i din podcastapp.

LÄS OCKSÅ: Två intervju-podcasts du måste höra

3. Dödsskönt i Kistan

dodsskontikistan_gronamoment.se
Foto: Unsplash

Detta är en ny podcast av komikern Kristoffer Appelquist, vilken produceras i samarbete med Djurens Rätt och omhandlar vegetarisk och vegansk mat och allt vad det kan innebära för djur och miljö. Jag har lyssnat på de tre första avsnitten och tycker att den är väldigt trevlig. Denna pod finns tillgänglig där poddar brukar finnas, t.ex. på iTunes.

Bubblare
Supermiljöpodden

supermijöpodden_gronamoment.se
Foto: Unsplash

Ett initiativ från Supermiljöbloggen, där miljönyheter och ett ‘veckans tema’ presenteras. Anledningen till att denna pod står som bubblare är att jag just lyssnat på mitt första avsnitt. Jag tycker om podden, men är ännu inte helt klar över vart (om) på topplistan den eventuellt skulle få ta plats. Denna pod kan sedan nyligen laddas ned genom din podcast-app, samt finns online HÄR.


Hoppas ni ska hitta en ny favorit eller inspireras att provlyssna på pod. Själv använder jag appen Podcaster,  men det finns givetvis flera att välja mellan. God lyssning allihop :)

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s