Plantera träd genom dina webbsök

ecosia_skarmdump
I övre högra hörnet kan du se hur många träd du bidrar till att plantera genom dina webbsök. Motiverande!

Ecosia är en sökmotor som är lite annorlunda jämfört med många andra. Ecosia hade nämligen i slutet av 2014 planterat 1 miljon träd. Detta har de åstadkommit genom att donera 80% av sina inkomster till trädplanteringsprogram i västafrikanska Burkina Faso, på Madagaskar och i Peru.

Läs mer om varför träd är så bra för klimatet

Hur är detta möjligt? Genom att människor använder Ecosia som sökmotor när de letar efter saker på internet. Närmare bestämt mottar Ecosia reklamintäkter när människor klickar på annonser som visas i sökresultaten. Alltså på samma sätt som andra sökmotorer tjänar pengar. Det kostar förstås ingenting för dig som användare. Den enda skillnaden jämfört med andra sökmotorer är som nämnt att Ecosia väljer att donera merparten av sina intäkter till att plantera träd.

Se vilka andra  trädplanteringsprojekt jag stöttar

Du kan alltså hjälpa planeten en hel del genom att fortsätta att söka på nätet, precis som du brukar. Som användare kan du följa med på hur många träd du är med och planterar genom dina sökningar, samt ta del av redovisningen av vart pengarna tagit vägen. Denna information publicerar nämligen Ecosia för alla att se. Läs mer och lägg till Ecosia som din sökmotor.


Ps. Kritiskt tänkande läsare kanske undrar om detta är ett sponsrat inlägg. Svaret är nej. Jag puffar ibland för initiativ och produkter som jag anser är värda att uppmärksamma, dock utan ersättning eller andra band till företagen.

2 reaktioner på ”Plantera träd genom dina webbsök

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s