Riksdagsledamot för Vänsterpartiet överklagar hemlighållande av TTIP- dokument

jensholm.jpg
Foto: Jann Lipka från jensholm.se

Som riksdagsledamot i Sverige måste en åka till Bryssel för att få ta del av ett flertal dokument från förhandlingarna om handelsavtalet TTIP, trots EU-beslutet att det ska finnas s.k. läsrum i alla EU-länder för att alla EU-parlamentariker ska kunna ta del av dokumenten. Detta skriver EU-parlamentarikern Jens Holm (V) på sin blogg idag.

Han fortsätter med att skriva att han har lämnat in en överklagan till Utrikesdepartementet där han åberopar sin rätt att få ta del av dessa dokument i Sverige i enlighet med offentlighetsprincipen. Läs hans överklagan HÄR.

Skriv på namninsamlingen för att stoppa TTIP

Ps. tro inte att det är någon idé för dig att ta första bästa flyg till Belgien för att ta en titt på dessa dokument. De är nämligen inte offentliga, utan endast tillgängliga för riksdagsledamöter och högt uppsatta tjänstemän. Dessa personer måste också lova att inte berätta för allmänheten vad dokumenten innehåller.

Läs också: 10 grunder till varför TTIP måste stoppas

En reaktion på ”Riksdagsledamot för Vänsterpartiet överklagar hemlighållande av TTIP- dokument

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s