Parisavtalet om klimatet träder i kraft på fredag

Séance pleinière de la COP21 pour l’adoption de l’accord de Paris (Salle Seine - Le Bourget)
Foto: Public domain

Mindre än ett år har gått sedan klimatavtalet slöts i Paris i december 2015. För att avtalet sedan skulle träda i kraft krävdes att minst 55 länder som står för 55 procent av de globala utsläppen ratificerade. På Jordens dag var det ett rekordhögt antal stater som gjorde detta vid en ceremoni i New York. Nu har, som ni säkert vet också  EU ratificerat. På fredag 4 november har det gått 30 dagar sedan dess, vilket innebär att avtalet då träder i kraft i enlighet med artikel 21, paragraf 1 i avtalet. Detta sker alltså bara några få dagar innan nästa klimattoppmöte COP22 som kommer hållas i Marrakech, Marocco mellan 7-18 november. Per idag har 92 parter av 197 ratificerat Parisavtalet.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s