Två intervju-podcasts du måste höra

Andra sätt

alex-blajan-113889.jpg
Foto: Alex Blăjan via Unsplash

Andra sätt är en intervjupodd där Patrik Andersson möter personer som valt att leva på sätt som kan upplevas som okonventionella. Gemensamt för dem alla är att de på något sätt ifrågasätter rådande normer. I ett avsnitt får du möta Linda Hammarberg som bott på sin segelbåt tillsammans med sin familj i 8 år, innan de tillsammans seglade ut på en resa runt jorden som varade 4 år. I ett annat gästar Maria Österåker som lever som självhushållare och driver bloggen lev mer på mindre. Jag tyckte också mycket om att stifta bekantskap med husbilsminimalisten Gurgin. Ju mer jag lyssnar på denna podd, desto mer inspireras jag till att reflektera kring min egen tillvaro och livsstil. Jag tycker mycket om podden, kanske framförallt för att den ofta väcker tankar kring  miljöpåverkan och vårt sätt att se på resurshantering och våra materiella behov.

LÄS OCKSÅ: Sveriges 3 bästa miljöpoddar

Klimatpodden

andreas-gucklhorn-285602.jpg
Foto: Andreas Gücklhorn via Unsplash

Klimatpodden produceras av journalisten Ragnhild Larsson. Hon startade podden för att hon var orolig för hur snabbt vårt klimat ändras, samtidigt som hon tycker att mediabevakningen av ämnet är undermålig (vilket jag verkligen är enig i). I denna intervjupodd får du i varje avsnitt möta en ny intressant person som på något sätt arbetar för att förbättra klimatet. Mina favoritavsnitt är det där Kennet Öhlund berättar om när han åkte iväg för att demonstrera vid en kolgruva i Tyskland, Ragnhilds möte med Olivia Linander som jobbar med klimaträttvisa på 350.org och avsnittet där en av mina tidigare lärare, Åsa Kasimir (som en väldigt tuff kvinna som jag respekterar mycket) berättar vad markanvändning och dränerade torvjordar har med klimatförändringarna att göra. Allt i allt en väldigt inspirerande podd producerad av en resursstark kvinna.

4 reaktioner på ”Två intervju-podcasts du måste höra

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s