DIY Vispat Body Butter

woman body butter
Sherry Zhu | Unsplash

Huden är vårt största organ och att den skyddar oss mot yttre skador, men kroppen absorberar också en stor del av det vi smörjer vår hud med. Därför är det nog många som undrar vilka ämnen deras hudvårdsprodukter egentligen innehåller. Jag är inte en av dem. Jag vet nämligen att min hudkräm endast innehåller fyra ingredienser. Detta beror på att jag tillverkar mitt egna Body Butter och idag jag vill gärna dela mitt recept med er.

Det är enkelt att göra hemmagjord hudkräm! För detta recept behövs endast lika delar av fyra ingredienser. Välj gärna ekologiska råvaror om möjligt, då det är fördelaktigt för bonden som slipper utsättas för farliga kemikalier i sitt jordbruk, och för din kropp- av samma anledning.

Recept 160 gram Body Butter

 • 40 gram Kakaosmör
 • 40 gram Kokosolja
 • 40 gram Sheasmör (gärna en fastare variant såsom Shea Paradoxa)
 • 40 ml Mandelolja
 • Valfritt: ca. 5 droppar valfri eterisk olja (jag brukar välja bort det då jag tycker om den svaga chokladdoften som hudlotionen får)

ÄR DET BRÅTTOM? Läs hur en gör superenkel och snabbt kallvispat Body Butter

Body butter DIY gronamoment.se

Gör så här

 1. Sterilisera en glasskål och ett verktyg att att röra med (jag brukar använda kokande vatten).
 2. Lägg lika delar kokosolja, mandelolja, sheasmör och kakaosmör i en glasskål.
 3. Sätt skålen över vattenbad  tills ingredienserna smälter samman. Rör under tiden om så att de blandar sig ordentligt. Alla ingredienser smälter vid temperaturer gott och väl under 100°, så försök att inte hetta upp dem för mycket.
 4. Ställ in i skålen i kylen och låt stå i ca. 1h eller tills blandningen stelnat helt (jag lämnade min i kylen över natten en gång, då den stelnade långsamt).
 5. Använd en elvisp för att vispa ditt Body Butter krämigt. När du vänder upp och ned på elvispen ska kroppssmöret stå upp av sig självt utan att ramla eller rinna av.
 6. Om du vill tillsätta någon doft gör du det nu. Mixa därefter lite till och lukta för att se om ditt Body Butter doftar så starkt som du önskar. Tänk på att du alltid kan droppa i mer eterisk olja, men aldrig ta ut det du redan droppat i. Är du osäker, börja med färre droppar.
 7. När doft och konsistens är rätt; använd en slickepott för att fylla en rengjord burk (jag häller kokande vatten i mina glasburkar + lock) med ditt färdiga DIY Body Butter :)

Så lyxigt ♥

2 reaktioner på ”DIY Vispat Body Butter

 1. Godt nytt år gode Cajsa <3
  Tak for at du deler oppskrift på deilig hudpleie. Denne skal jeg lage. Kader kom hjem fra Afrika for noen dager siden og hadde med mengder rent shea smør derfra. Det er SÅ deilig på huden.
  Klem :*

  Gilla

  1. Så härligt! Jag vet Amadou också har tagit hem från Burkina. SÅ deilig! Jag själv får nöja mig med att köpa på butiken ;) Jag tycker verkligen om receptet, hoppas du också ska göra det! Det enda jag funnit ut är att det inte funkar så bra (för mig) att använda i ansiktet. Men annars har jag det på hela kroppen! Kram

   Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s