Det var i naturen jag hittade mig själv

Det ska vara enkelt att komma ut i naturen och det ska enligt min mening tillåtas vara prestigelöst. Det är inte  nödvändigt att ha den nyaste eller häftigaste utrustningen. I vart fall inte om du beger dig en sväng runt husknuten.

tur_z
Zita tränar med klövjeväska inför längre sommarvandringar

Jag vill  slå ett slag för att komma sig utomhus i sitt närområde. Jag är säker på att det finns massor av fint att uppleva i din närhet. I Sverige finns det bland annat 29 nationalparker (se översikt HÄR) och drygt 4500 naturreservat (hitta naturreservaten i ditt län HÄR). I tillägg finns det otaligt många områden som är underbara, helt enkelt för att där växer vitsippor om våren, eller för att barnen älskar att leka i den lilla skogsgläntan. Det är inte alltid så mycket mer som ska till.

baver
Det finns bäver i mitt närområde. Snacka om landskapsarkitekter!

Jag själv älskar att vara utomhus. Det är i naturen jag lär känna mig själv. Det är där jag vilar och det är där jag återfinner glädjen i stunder när jag inte mår bra.

Forskning visar ju att det är hälsobringande att spendera tid ute i naturen. Hösten 2014 testade till och med Täby kommun att skriva ut natur på recept till kommuninvånare som var stressade eller nedstämda – Det hjälpte!

ek2
Gammalt kulturlandskap som hålls öppet genom bete. Undrar hur gammal eken är?

Jag har älskat djur och natur sedan jag var liten, men det är efter att jag mötte min man när jag var 25, som jag faktiskt har börjat spendera mer tid ute i naturen. Det är en av de viktigaste sakerna han har tillfört till mitt liv (Tack ♥).

Läs också: Barnen ska ut!

Mitt bästa tips för en fin utevistelse är att investera i ett par bra skor, så att du håller dig torr och varm. Generellt är det förstås ”kläder efter väder” som gäller. Mitt andra och kanske viktigaste tips är: bara gå ut. Många gånger tycker jag själv att det känns svårt att komma över dörrstocken på vardagarna, men får draghjälp av en liten hund med grissvans. Hitta det som motiverar dig. God tur ♥

Fotona i detta inlägg är tagna under gårdagens söndagspromenad  i Järvafältets naturreservat


Följ mig på sociala medier

Gilla bloggen på Facebook för att hålla dig uppdaterad om senaste nytt / Följ mig på twitter @gronamoment / Följ mig på Instagram @gronamoment

2 reaktioner på ”Det var i naturen jag hittade mig själv

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s