1 miljon underskrifter för att stoppa glyfosat inom EU

30261452633_869dd67b1f_o
Foto: Maria Henriksson (CC BY 2.0)
Nu drivs ett europeiskt medborgarinitiativ för att få EU-kommissionen att säga nej till det farliga bekämpningsmedlet glyfosat inom EU:s gränser. Målet med medborgarinitiativet är att nå 1 miljon underskrifter för att få EU- kommissonen att ta folkets oro på allvar.

Din röst behövs! Sätt ditt namn  på medborgarinitiativet mot glyfosat du också genom att följa länken: STOPPA GLYFOSAT

Monsanto är ett av de värsta företag jag vet om. De utnyttjar fattiga bönder och de förgiftar våra jordar med sitt ogräsmedel Roundup (som innehåller glyfosat). Världshälsoorganisationen WHO har klassat glyfosat som ”sannolikt cancerframkallande”, men EU-kommissionen har ännu inte beslutat om det ska få fortsätta säljas och användas inom EU:s gränser. Därför drivs nu ett Europeiskt medborgarinitiativ för att stoppa glyfosat.

Tidigare inlägg om glyfosat och Monsanto på den här bloggen:
Roundup kan förbjudas inom EU

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s