DIY giftfritt myggmedel till hunden (& dig)

foto: Cajsa Lovehav
Min hund Zita blev hårt angripen av knott förra sommaren

Här är ett enkelt och effektivt recept på naturligt myggmedel till din hund när du ska på fjället.


Förra året när vi var och vandrade i svenska och norska fjällen blev vår hund Zita hårt angripen av knott. Hon blev biten på magen där hon inte har så mycket hår och fick stora blodutgjutningar, stackaren. Jag blev jätteorolig innan jag förstod att dessa berodde på knotten. När orsaken var upptäckt sökte jag online för att hitta ett naturligt myggmedel eftersom jag ville inte använda vårt myggmedel på henne. Jag bestämde mig för att testa något enkelt och det fungerade jättebra. Hon blev inte knottbiten på resten av resan!

Recept myggmedel

1 kryddburk rosmarin (gärna ekologisk)
0,5 l vatten

Gör så här

Häll hela burken rosmarin i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka upp och ta sedan av blandningen från plattan. Låt dra i minst två timmar. Sila bort rosmarinen och häll över blandningen på en sprayflaska och spraya hunden innan varje promenad i myggtäta områden.


Berätta gärna vad ni har för erfarenheter av naturliga insektsmedel och tipsa gärna om flera recept i kommentarerna!

10 reaktioner på ”DIY giftfritt myggmedel till hunden (& dig)

 1. Jobbar i hälsokostbutik, vi har många kunder som kommer in och köper eterisk eukalyptusolja till sitt hemmagjorda myggmedel. Har inte testat själv men kanske kan det vara något!

  Gillad av 1 person

   1. Har ingen aning om hur det funkar på djur.. Kan tänka mig att det kanske blir lite skarpt att spreja nära deras huvud kanske..

    Gilla

   2. Ja jag tror också det. Jag har för mig att en ska vara försiktig med eteriska oljor på djur.. MEN jag är mer än villig att använda något ”starkare” till mig själv. Använder du själv insektsskydd och isf vad? :)

    Gilla

   3. Instämmer! Jag har inte provat göra eget ännu, utan körde i sommar på en spray som heter ”mygg & fästing” från märket Sjö & Hav, tyckte det fungerade riktigt bra! Har hört att man kan trycka fast nejlikor i lime också, om man ska sitta stilla, något du provat? :)

    Gilla

   1. Ja det vill jag påstå (utan att den genomgått en grundlig test, så jag hade nog tagit med vanligt myggmedel för att vara på den säkra sidan) berätta gärna hur det gått om du testar!!

    Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s