Hon cyklar över hela världen för att samla 1001 berättelser om klimatförändringarna

Devi Lockwood gronamoment.se
Devi Lockwood. Foto: Privat (använt med tillåtelse)

Poeten och historieberättaren Devi Lockwood från USA är ute på en cykelresa runt jorden för att samla in 1001 historier om klimatförändringarna och vatten.

Devi är 25 år och säger att klimatförändringarna och vatten är denna generations ödesfrågor. Hon menar att det går att använda lyssnande som en form av aktivism och det är precis det hon gör. Lyssnar. Hennes mål är att samla 1001 berättelser om hur klimatförändringarna och vatten har påverkat människors liv.

Hittills har Devi samlat in över 700 historier från människor från USA, Fiji, Tuvalu, Nya Zeeland, Australien, Thailand, Laos, Kambodja, Qatar, Marocko, Storbritannien, Kanada, Kina, Danmark, Norge och nu senast Sverige (Stockholm, Abisko och Linköping). Tillsammans kommer dessa reflektioner och observationer av klimat och vatten att läggas upp som ljudfiler i en »ljudkarta« där vi kommer att kunna klicka på en punkt och lyssna på vad människor från den platsen har att berätta. Personligen tycker jag att detta är ett otroligt spännande projekt! Det går att följa det på hennes hemsida.


Det var min vän Linda som tipsade mig om Devi Lockwood. Lockwood åkte givetvis in på #100kvinnligamiljöhjältar omedelbart. Jag jublar när ni berättar om nya hjältar- så låt tipsen strömma in!

6 reaktioner på ”Hon cyklar över hela världen för att samla 1001 berättelser om klimatförändringarna

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s