Julkalender: Lucka 2 – Bivax rocks

anna-popovic-175577.jpg

Flera av er som deltog i min give away beskrev att ni gillar tips på vad en kan göra i vardagen för att leva mer hållbart. Jag tänkte att jag borde tillmötesgå den önskan, så jag bestämde mig för att samla 24 vardagliga hållbarhetstips i form av en julkalender lagom till jul. Jag ville tipsa om saker som jag själv har erfarenhet av, så jag har valt att skriva om små och större saker jag själv gör/ har bytt ut i mitt vardagsliv.

Lucka 2: Använd bivaxdukar i stället för plastfolie

gronamoment.se bivaxdukar hållbar julkalender
Foto: Roman Kraft / Unsplash

Plastfolie är toppenbra för att försegla öppnade förpackningar. Men det är bivax också! Bivax har antibakteriella egenskaper och fördelen med att använda bivaxdukar framför plastfolie är förstås att duken går att återanvända (det har jag aldrig lyckats särskilt bra med i förhållande till plastfolien) Jag har helt slutat använda plastfolie och på rak arm kan jag inte komma på ett tillfälle då jag önskat att jag inte gjort det.

Jag har både DIY bivaxdukar (det är enkelt- gör det ni också!) och köpta bivaxdukar hemma. Jag är mycket förtjust i de jag har av märket Abeego. De slutar liksom aldrig att häfta. Mest använder jag dem som ”lock” på osten eller när jag tar med min en smörgås till universitetet. I somras fungerade de även fint att packa med mig nötter och annat smått och gott ut på fältarbete. Bivaxduken är en bra kompanjon helt enkelt. Om en tar väl hand om dem ska de hålla minst ett år brukar tillverkarna säga, men jag skulle bli förundrad om inte livslängden potentiellt kan vara mycket längre än så. Jag förstod att jag blivit vuxen när jag insåg att jag känner mig tillfredsställd av att tänka på saker som håller länge. Livet är så förgängligt ändå, så det är skönt med saker som består. Bivaxdukar går att köpa online och i en hel del butiker som tycker att hållbart är bra.

I ettårig bröllopspresent har jag skickat min man på biodlingskurs och han verkar vara supertaggad (no pun intended) på att starta egen bikupa. Han har nog alltid gillat bin, men nu har han massor intressanta bifakta att berätta när han kommer hem efter varje kurstillfälle . Han har varit speciellt fundersam kring drönarnas livsuppgift. Kan ni gissa vad det är?


Följ mig
Facebook 🎄 Instagram


Missat en lucka 🎅?
Lucka 1

 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s