Julkalender: Lucka 5 – Använd kökshandduk i stället

gronamoment.se hållbar julkalender

Flera av er som deltog i min give away beskrev att ni gillar tips på vad en kan göra i vardagen för att leva mer hållbart. Jag tänkte att jag borde tillmötesgå den önskan, så jag bestämde mig för att samla 24 vardagliga hållbarhetstips i form av en julkalender lagom till jul. Jag ville tipsa om saker som jag själv har erfarenhet av, så jag har valt att skriva om små och större saker jag själv gör/ har bytt ut i mitt vardagsliv. Hoppas ni ska tycka det är kul:)

Lucka 5: Använd kökshandduk istället

kate-remmer-206795.jpg
Foto: Kate Remmer / Unsplash

Det är förvånansvärt praktiskt att använda en kökshandduk till att linda in olika föremål. Om jag köper bröd i lösvikt brukar jag förvara det i en handduk. Det fungerar bra och det går att frysa in bröd i handduk också faktiskt.

När jag har med mig mat till universitetet brukar jag linda in matlådan i en kökshandduk för att undvika spill. Eftersom det är en handduk gör det heller inget om det ändå blir lite spill, för det är ju bara att tvätta den sen. Det är även enkelt att fästa besticken under knuten jag knyter av handduken. Allt på en plats- praktiskt! Jag brukar först vika in två hörn på diagonalen och därefter knyta ihop de två återstående hörnen.

I den här korta videon nedan visar Lauren Singer  hur en kan vika en servett eller handduk när en ska packa med sig flera lösa föremål. Lätt som en plätt!


Följ mig
Facebook 🎄 Instagram

4 reaktioner på ”Julkalender: Lucka 5 – Använd kökshandduk i stället

  1. Men, tänkte en vända till på detta med bröd i handduk – fungerar det verkligen så bra om brödet ska förvaras några dagar? Till utflyktsmackorna har jag testat och det går utmärkt, men jag är rädd att brödet blir torrt om det får ligga länge i handduk. Jämfört med plastpåse. Lika i frysen – jag är rädd att det frystorkar…

    Gilla

    1. Det kan bli lite torrt i kanterna, men det är inget jag upplevt som ett stort problem.. Jag har inte haft problem med att ha det i frysen heller, men jag brukar i och för sig inte förvara det så jättelänge. Om du bestämmer dig för att testa- berätta gärna vad du tycker sen!

      Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s