Julkalender: Lucka 11 – Menskoppen

markus-spiske-435383.jpg

Flera av er som deltog i min give away beskrev att ni gillar tips på vad en kan göra i vardagen för att leva mer hållbart. Jag tänkte att jag borde tillmötesgå den önskan, så jag bestämde mig för att samla 24 vardagliga hållbarhetstips i form av en julkalender lagom till jul. Jag ville tipsa om saker som jag själv har erfarenhet av, så jag har valt att skriva om små och större saker jag själv gör/ har bytt ut i mitt vardagsliv.

Lucka 11: Använd menskopp

gronamoment.se Hållbar julkalender
Foto: Alex Povolyashko / Unsplash

Jag kan inte nog understryka hur underbar menskoppen är. Menskopp överträffar både tamponger och bindor i förhållande till underlivshälsa, ekonomi och miljö. Win-win-win-situation. Ofta kommer menskoppen i två modeller, en för personer under 30 år som inte fött barn och en annan för personer över 30 eller som fött barn. Det finns en hel del olika märken, men det brukar finnas bra information på förpackningen för att göra det enkelt att välja rätt.

Jag har skrivit ett längre inlägg om fördelarna med menskopp tidigare. För er som inte använt menskopp förut kan jag även rekommendera inlägget 3 saker jag önskar någon berättat innan jag började använda menskopp. Happy period!


Följ mig
Facebook 🎄 Instagram

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s