Julkalender: Lucka 12 – Hemester

gronamoment.se Klimatsmart julkalender Hemester

Flera av er som deltog i min give away beskrev att ni gillar tips på vad en kan göra i vardagen för att leva mer hållbart. Jag tänkte att jag borde tillmötesgå den önskan, så jag bestämde mig för att samla 24 vardagliga hållbarhetstips i form av en julkalender lagom till jul. Jag ville tipsa om saker som jag själv har erfarenhet av, så jag har valt att skriva om små och större saker jag själv gör/ har bytt ut i mitt vardagsliv.

Lucka 12: Ta en hemester nästa semester

gronamoment.se Hunden Zita klimatsmart julkalender hemester
Lycklig Zita på hemester i nordnorge under sommaren

De senaste två åren har jag, min man och vår hund Zita semestrat inom Sverige (och delvis Norge). Förrförra året spenderade vi i fjällen och i år var vi i Skåne en vecka. Det är smidigt för oss att semestra utan att åka utomlands eftersom vi kan ha Zita med oss. Jag har insett att det är så sjukt mycket kvar av Sverige som jag vill uppleva. Det hade vart riktigt kul att besöka alla Sveriges nationalparker, tycker ni inte?

För inspiration till att åka på hemester i vinter (eller sommar)- titta på de här magiska bilderna som mina vänner tagit i Abisko och Tarfala 😍

Ur klimatsynpunkt är det väldigt bra att semestra utan att flyga. Jag kommer inte att sluta flyga helt, men jag de senaste åren har jag verkligen lärt mig att uppskatta att semestra i närheten av hemma- ta «hemester» helt enkelt. Tipsa mig gärna om underbara platser att besöka inom norden:)

Mer om flygets klimatpåverkan kan ni t.ex. läsa hos Supermiljöbloggen.


Följ mig
Facebook 🎄 Instagram

6 reaktioner på ”Julkalender: Lucka 12 – Hemester

 1. Hemester är toppen! Men nästa sommar drar vi till Kroatien med mina föräldrar – med tåg! Ska bli jättekul/-spännande, och även att visa mina alltför frekvent flygande föräldrar andra transportsätt.

  Gillad av 1 person

   1. Oj, ja, det gör jag gärna! Jag har tänkt att jag måste få ut hur det fungerar att åka tåg i Europa, jag som är helnovis hade uppskattat att läsa det. Fast det kanske blir katastrof – haha!? Jag återkommer :-)

    Gilla

 2. Hej.
  När ni är i Skåne och vill ha bra fika eller mat och framförallt en underbar miljö så är Flickorna Lundgren ett fint kafé.
  Vår intention är att använda så mycket närodlat som möjligt , att du ska få en mysig avkopplas stund och att det ska kännas som om du satt i din egen trädgård och kopplade av.
  Ann-Lie

  Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s