Julkalender: Lucka 16 – Bort med snigelposten

gronamoment.se Klimatsmart julkalender

Flera av er som deltog i min give away beskrev att ni gillar tips på vad en kan göra i vardagen för att leva mer hållbart. Jag tänkte att jag borde tillmötesgå den önskan, så jag bestämde mig för att samla 24 vardagliga hållbarhetstips i form av en julkalender lagom till jul. Jag ville tipsa om saker som jag själv har erfarenhet av, så jag har valt att skriva om små och större saker jag själv gör/ har bytt ut i mitt vardagsliv.

Lucka 16: Anmäl dig till autogiro och e-faktura

gronamoment.se hållbar julkalender
Foto: Álvaro Serrano / Unsplash

Kuvert går inte att återvinna och får inte läggas i pappersinsamlingen. Detta beror på att limmet på kuverten inte löses upp, utan klumpar ihop sig under processen när nytt papper ska produceras. Resultatet blir sämre papperskvalitet eller än värre, att pappret inte kan användas alls och måste makuleras och kastas.

För att undvika kuvert i posten rekommenderar jag att anmäla autogiro eller e-faktura till alla räkningar. Det händer också att direktadresserad reklam dimper ned i brevlådan. Gärna inkapslat i något form av kuvert- för att bli av med det problemet rekommenderar jag statens direktreklamspärr. Jag har också i ett tidigare inlägg skrivit om oadresserad och adresserad reklam i brevlådan.

Personligen försöker jag även att hellre skicka vykort än brev i kuvert- så slipper någon annan slänga ett kuvert på grund av mig.


Missat någon lucka?

Lucka 1Lucka 2Lucka 3Lucka 4Lucka 5Lucka 6 Lucka 7Lucka 8Lucka 9Lucka 10Lucka 11Lucka 12Lucka 13Lucka 14Lucka 15


Följ mig
Facebook 🤶 Instagram

 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s