Julkalender: Lucka 17 – PreLoved

gronamoment.se hållbar julkalender

Flera av er som deltog i min give away beskrev att ni gillar tips på vad en kan göra i vardagen för att leva mer hållbart. Jag tänkte att jag borde tillmötesgå den önskan, så jag bestämde mig för att samla 24 vardagliga hållbarhetstips i form av en julkalender lagom till jul. Jag ville tipsa om saker som jag själv har erfarenhet av, så jag har valt att skriva om små och större saker jag själv gör/ har bytt ut i mitt vardagsliv.

Lucka 17 – Köp dina kläder på second hand

gronamoment.se
Illustration: sverigeskonsumenter.se

Varje år köper vi svenskar över 13 kilo kläder. Helt ärligt- det är ju inte klokt!  Vi behöver verkligen inte köpa 13 kilo nya kläder per år. Jag kan garantera att jag ligger långt under genomsnittet på den fronten- men jag har ändå plagg i min garderob som jag inte använder. Jag köper ytterst sällan kläder, men när jag gör det så väljer jag nästan uteslutande att handla second hand. Det finns så många fördelar med det. Jag tar gärna emot tips på second hand-butiker som ni älskar förresten:)

Fördelar med att handla kläder second hand

👚 Det är enkelt att skapa en unik stil (vilket jag i och för sig inte har 😏)

👕 Det är billigare

👖 Miljöpåverkan reduceras enormt mycket (tänk er att en t-shirt tar 2700 liter vatten att producera)

👗 Ofta stöttar du ett välgörande ändamål eller en egenföretagare när du handlar pre-loved

👔 Det är mer utmanande och roligare att hitta något som passar


Följ mig
Facebook 🎄 Instagram

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s