Julkalender: Lucka 18 – Samåkning

gronamoment.se miljövänlig julkalender samåkning

Flera av er som deltog i min give away beskrev att ni gillar tips på vad en kan göra i vardagen för att leva mer hållbart. Jag tänkte att jag borde tillmötesgå den önskan, så jag bestämde mig för att samla 24 vardagliga hållbarhetstips i form av en julkalender lagom till jul. Jag ville tipsa om saker som jag själv har erfarenhet av, så jag har valt att skriva om små och större saker jag själv gör/ har bytt ut i mitt vardagsliv.

Lucka 18: Åk dit tillsammans

averie-woodard-111831.jpg

Ska ni på festival i sommar? Eller hälsa på familjen i jul? Finns det en plats över i baksätet? Kanske det finns någon som gärna vill åka med. Kanske är det du själv som behöver skjuts någonstans? Idag vill jag tipsa om samåkning. När vi gifte oss uppmanade vi exempelvis våra gäster att samåka till bröllopet. Det är både mer miljövänligt, billigare och roligare att åka tillsammans. Så enkelt är det.

Ett samåkningsinitiativ som jag är mycket förtjust i är den ideella samåkningsrörelsen Skjutsgruppen som finns i hela Sverige. Check them out!


 
Gilla GRÖNA MOMENT på Facebook 🎄

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s