Julkalender: Lucka 19 – Tygpåsen

rodion-kutsaev-55088.jpg

Flera av er som deltog i min give away beskrev att ni gillar tips på vad en kan göra i vardagen för att leva mer hållbart. Jag tänkte att jag borde tillmötesgå den önskan, så jag bestämde mig för att samla 24 vardagliga hållbarhetstips i form av en julkalender lagom till jul. Jag ville tipsa om saker som jag själv har erfarenhet av, så jag har valt att skriva om små och större saker jag själv gör/ har bytt ut i mitt vardagsliv.

Lucka 19: Ha en tygpåse med dig – alltid

100 kvinnliga miljöhjältar
Min egendesignade tygpåse. Foto: Elin Carlsson Film & Photography

Vi måste verkligen göra allt för att minska andelen plastskräp som hamnar i naturen. Vi vet ju att många djur: exempelvis 🐢 🐟 🐋 🦆 äter plast för att de misstar det för mat. Jag kan gråta över detta ibland. Men det finns ljuspunkter ändå.

Tre månader efter att lagen om att butiker måste informera om plastpåsarnas miljöpåverkan infördes, minskade förbrukningen av plastpåsar med 2,5 miljoner stycken. Bra jobbat alla! Själv har jag alltid minst en tygpåse med mig eftersom det förvånansvärt ofta händer att jag behöver bära med mig något som jag inte planerat. I ett tidigare inlägg har jag skrivit lite mer om vad jag gör för att undvika att få med mig plastpåsar hem.


Följ mig
Facebook 🎄 Instagram


 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s