4 appar som förenklar vardagen och samtidigt reducerar min miljöpåverkan

gronamoment.se appar
NordWood Themes | Unsplash

Wunderlist

wunderlist app gröna momentAppen som låter dig skapa alla lister du kan tänka dig- och dela dem med den/de som är berörda av det du planerar. Jag har ett gäng egna kom-ihåg-listor över växter jag skulle vilja ha, resmål jag vill besöka, ny musik jag måste lyssna på och så vidare. Jag delar även flera lister med min partner Jo, i stil med ”Matinköp”, ”Till renoveringen” och ”Serier & Filmer vi vill se tillsammans”.

Appen är väldigt lätt att använda och den synkar direkt mellan telefon och dator, så att de alltid är uppdaterade där du är. Vi brukar exempelvis ösa järnet genom matvarubutiken och bocka av det vi ska ha när vi tar ned det från hyllan. Vips så är handlingen klar! Det var min vän Lina rekommenderade den här appen till mig, vilket jag är otroligt glad för- det är nästan så att jag skulle vilja säga att den har revolutionerat mitt liv (men det hade väl varit lite överilat kanske).

När jag använder den här appen behöver jag inte använda en massa lappar, skrivblock och allt vad det kan vara för att skriva mina listor. Så jag sparar nog livet till i vart fall något av mina älskade träd.

Tiny Calendar

tiny calendar app gröna momentDetta är kompisen till Googles desktop-kalender. Det jag tycker bäst om med den här appen är att det går att använda flera kalendrar parallellt. Jag delar (återigen) en kalender med min partner, där vi fyller i händelser som rör oss båda. Jag har också en personlig kalender och när jag hade ett schema att följa på universitetet prenumererade jag på den kalendern också.

Jag har egentligen alltid varit en person som sett mig tvungen att ha en papperskalender, men nu har jag inte haft någon på omkring ett år. Jag har klarat mig ganska bra, även om jag kan sakna att skriva upp saker ibland. Det väger dock upp att ett träd kanske får stå kvar.

P Tracker Lite

p tracker lite app gröna momentEftersom jag använder menskopp, undviker jag andra engångs-mensskydd och producerar därmed mindre skräp. Eftersom jag även vill spara pengar tycker jag att det är extra skönt att veta när jag ska få min mens, så att jag inte hamnar i en situation där jag blodar ner mig på bussen (vilket också har hänt), eller i all hast måste köpa mensskydd för att undvika ovanstående situation.

LÄS OCKSÅ: Därför använder jag menskopp

Det måste jag säga, att den här appen är verkligen till stor hjälp för att förutse när mensen ska anlända. Efter att jag hade använt den ett par månader visar den rätt första mensdag med +- 1 dag. Det tycker jag är helt fantastiskt! Jag använder gratisversionen och tycker att det duger helt förträffligt.

Hygglo

Hygglo app Gröna MomentHygglo är en app jag nyligen upptäckt. Det är skapad för att låta människor hyra ut saker som sällan används till personer som plötsligt behöver dem. Vi har inte hyrt ut någonting ännu, men vi har flera gånger hyrt en tigersåg av en supertrevlig kille som heter Andreas.

LÄS OCKSÅ: Kollaborativ ekonomi förenklar för människor att dela med sig

Hygglo är enkel att använda och det är så otroligt guld att ha möjligheten att hyra saker av en annan privatperson på ett så smidigt sätt. Ofta blir det billigare också. Win-win-win för uthyraren som tjänar en liten slant, för mig som sparar en liten slant (på att hyra i stället för att köpa), samt för jorden, som är i desperat behov av att vi i väst slutar förbruka mer än vår tillägnade fotbollsplan.

🦎 Kommentera gärna och berätta om vilka appar ni använder för att minska er miljöpåverkan.


Ps. Kritiskt tänkande läsare kanske undrar om detta är ett sponsrat inlägg. Det är det inte. Ibland tipsar jag om initiativ och produkter som jag själv tycker om och som jag tror ni skulle uppskatta, dock utan ersättning eller andra band till företagen.

4 reaktioner på ”4 appar som förenklar vardagen och samtidigt reducerar min miljöpåverkan

 1. Wunderlist alltså? Jag har Evernote till alla mina listor och vet inte om jag vågar byta!? P Tracker Lite är bra, tyvärr har min mens aldrig varit sådär superbra på att passa tiden, så den visar inte helt korrekt vilket medförde ett hastigt köp av konventionellt mensskydd i julas – suck, vad jag saknade min menskopp då alltså! Men ett ”hum” har jag i alla fall…

  Gilla

  1. Jag blev faktiskt aldrig riktig vän med Evernote, men kan egentligen inte förklara varför jag tycker Wunderlist är bättre- den bara funkar liksom.

   Ang menskoppen: det kanske du också redan gör, men annars vill jag tipsa om att börja använda den innan mensen har kommit. Ibland känner jag liksom på mig att ”nu kommer den nog snart” och då brukar jag använda den i förebyggande. Den är ju snäll mot slemhinnorna så jag tycker att det fungerar jättebra!

   Sen tycker inte jag att det är något att gräma sig över- att det händer en olycka ibland (förutom att det är besvärande), för du är medveten och gör så himla mycket bra👏!

   Gilla

 2. Wunderlist räddar även oss! Vi har en hel drös med listor där, allt från barnens roliga ord vid viss ålder, till kompisars allergier, handlingslistor, packlistan, julkortslistor och att göra. Spar så mycket papper mot den mängd smålistor som drällde runt här innan.
  Men. Och kanske ett stort ett. Jag är allt för förtjust i min Bullet Journal för att släppa papperskalendern. Snarare har den blivit mer och mer innehållsrik med tiden. Men samtidigt har jag bara EN anteckningsbok (åt gången) med det systemet så det kanske är bättre ändå…
  När jag helt släppte papperskalender (det var ett mörkt år för typ 5 år sedan) fick jag rätt snabbt problem med att tracka bakåt vad jag gjort när jag sedan skulle ansöka om A-kassa osv. Det hade ju kunnat lösas med noggrannare anteckningar i den digitala men jag får inte in vanan. Upplever att dagarna blir så anonymiserade i en digital med…

  Gilla

  1. Hej! Ja Wunderlist är verkligen grym! Jag har väldigt lust att testa bullet journaling jag också! Jag är dessvärre inte så duktig på att rita och skriva snyggt så det känns lite som ett minus..

   Jag måste erkänna att kalendern är det svåraste att förlika mig med. Jag är enig med dig att anteckningarna tenderar att inte bli lika utfyllande. Jag har inte tänkt på det tidigare 🤔

   Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s