Hållbar Julkalender 2018: Lucka 4 – Släck lampan

Hållbar julkalender Lucka 4.pngEftersom förra årets julkalender blev så populär tänkte jag bjuda på en favorit i repris. Varje dag fram till jul kommer därför ett nytt vardagligt hållbarhetstips från mig ♥

Lucka 4: Släck lampan

hållbara tips julkalender hållbar
Diz Play | Unsplash

Det är en myt att det går åt mer el att tända och släcka en lampa än att låta den stå på. Därför är det bra att göra det till en vana att släcka lampan när en lämnar ett rum. När det är dags att byta glödlampor är LED det allra bästa och lågenenergilampor näst bäst. Som jag nämnde i Lucka 3 ger energibesparingen allra störst effekt om en väljer ett elabonnemang som med enbart förnybart ursprung (sol, vind, vatten). Ta kontakt med ditt elbolag och se vad de kan erbjuda ☀️💨🌊!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s