Hållbar Julkalender 2018: Lucka 6 – Dela med dig av din kunskap

Eko Hållbar Miljövänlig julkalenderEftersom förra årets julkalender blev så populär tänkte jag bjuda på en favorit i repris. Varje dag fram till jul kommer därför ett nytt vardagligt hållbarhetstips från mig ♥

Lucka 6: Dela med dig av din kunskap – och kom ihåg: en måste inte kunna allt

dela med dig kunskap är makt
Jaredd Craig | Unsplash

Det är viktigt att veta att en inte behöver vara expert för att bry sig om en fråga och för att dela med sig av det en faktiskt kan och vet. Det allra viktigaste är att du bryr dig. Speciellt om klimat- och miljö😉 Några enkla tips på hur en kan dela med sig av och ta del av kunskap följer nedan:

💭 Ett sätt att skapa och dela kunskap kan vara genom att starta/delta i en studiecirkel. Kontakt med Studiefrämjandet som har hållbarhetsinriktning brukar vara en bra början:)

👩‍🏫 Många ideella organisationer erbjuder någon form av utbildning för ideellt verksamma. En behöver alltså inte kunna allt innan en börjar engagera sig! I alla ideella uppdrag jag haft har alla alltid varit tillmötesgående och villiga att lära ut till mig när jag varit ny. Nu är det min tur att hjälpa nytillkomna volontärer om jag kan. Fint upplägg tycker jag!

📚 När det gäller publicering av eget material av olika slag tycker jag att det juridiska verktyget Creative Commons är ett väldigt bra sätt att dela med sig. En publicering under en Creative Commons-licens innebär att andra får dela materialet på olika sätt (under de förutsättningar som angetts i den specifika licensen), vilket kan göra informationen mer lättillgänglig för flera. Det är också därför den här bloggen är licensierad under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar 2.5 Sverige Licens.


Ps. Detta är inte ett sponsrat inlägg. Jag rekommenderar ibland olika initiativ och produkter som jag gillar och som jag tror att ni läsare kommer gilla. Detta gör jag utan utan ersättning eller andra band till verksamheten i fråga.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s