Hållbar Julkalender 2018: Lucka 11 – Lämna överblivna läkemedel till ditt apotek

Eko Miljövänlg Hållbar julkalenderEftersom förra årets julkalender blev så populär tänkte jag bjuda på en favorit i repris. Varje dag fram till jul kommer därför ett nytt vardagligt hållbarhetstips från mig ♥

Lucka 11: Lämna överblivna läkemedel till ditt apotek

Det blir mer och mer vanligt att läkemedel hamnar i svenska vatten. Det härrör dels från urin och avföring, men också av att människor spolar ner överbliven medicin i toaletten. Att läkemedelsrester hamnar i våra vattendrag påverkar vattenlevande organismer negativt. Forskning visar att abborrars beteende förändras av medicin ämnad för människor. Fiskars fortplantningsförmåga kan också påverkas negativt. Så släng inte medicin i toaletten, utan se till att lämna överbliven medicin till ditt närmaste apotek. Om en vill kan en hämta en medicinpåse att packa i från apoteket. Fisken tackar dig.

2 reaktioner på ”Hållbar Julkalender 2018: Lucka 11 – Lämna överblivna läkemedel till ditt apotek

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s