Hållbar Julkalender 2018: Lucka 13 – Lär känna dina grannar

Eko Hållbar Miljövänlig julkalenderEftersom förra årets julkalender blev så populär tänkte jag bjuda på en favorit i repris. Varje dag fram till jul kommer därför ett nytt vardagligt hållbarhetstips från mig ♥

Lucka 13: Lär känna dina grannar

Hållbar julkalender grannar gramsämja
Nina Strehl | Unsplash

En undersökning visade att det som motiverade människor allra mest till att minska sin energianvändning var vetskapen om hur mycket energi grannen förbrukade. Det slog både anledningar som barnbarnens framtid, ekonomi och miljön. Haha! Jag kan inte låta bli att skratta åt hur vi människor fungerar:)

Förutom att minska energikonsumtionen innebär en relation till sina grannar att boendet blir tryggare, eftersom människor som känner till varandra har bättre koll på om någonting utöver det vanliga händer (så som inbrott, olycksfall etc). Om en någon gång behöver låna något är det givetvis en stor fördel att känna sina grannar. Toppen att slippa köpa en stege eller vad det nu kan vara.

Det absolut bästa med att prata med och lära känna sina grannar är att det kan skapa glädje för både dig och någon annan. Personligen är jag jätteglad, för jag har aldrig bott någonstans med så trevliga grannar som jag har idag. Jag är till exempel väldigt förtjust i en äldre dam som bor på min våning som påminner mig mycket om min mormor som jag älskar.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s