Hållbar Julkalender 2018: Lucka 16 – Förkovra dig

Eko Hållbar Miljövänlig julkalenderEftersom förra årets julkalender blev så populär tänkte jag bjuda på en favorit i repris. Varje dag fram till jul kommer därför ett nytt vardagligt hållbarhetstips från mig ♥

Lucka 16: Förkovra dig

Hållbar julkalender miljösmart Uggla
Victor Benard | Unsplash

Ju mer en kan om något, desto lättare är det att ta kontroll över sina känslor kring det tror jag. I dessa dagar verkar det till exempel som att många behöver hjälp med att hantera klimatångest. Det kanske låter motsägelsefullt att det skulle vara lättare att hantera sin ångest genom att lära sig mer om att vi befinner oss i ett akut läge. Men personligen upplever jag också att mitt engagemang vaknar till liv när jag lär mig någonting nytt inom ett ämne som i utgångspunkt intresserar mig. Och det går verkligen inte att överskatta hur viktigt det är att det finns människor som engagerar sig i klimatfrågan. Om hjärtat bankar mer för biologisk mångfald eller något helt annat, så finns förstås en uppsjö av andra ämnen att förkovra sig i.

Det är roligt att upptäcka vad som engagerar en. Läs böcker, titta på dokumentärer (här är mina bästa dokumentärtips), gå en kurs på högskola eller universitet, eller via någon onlineportal (t.ex. Future Learn har ett stort utbud av gratiskurser med hållbarhetsinriktning). Gå på föreläsningar (förvånansvärt många är gratis) eller bjud en engagerad vän på kaffe och be hen berätta varför du också borde bry dig om just hens hjärtefråga. Engagemang smittat och jag lovar- det blir kul!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s