Hållbar Julkalender 2018: Lucka 17 – Laga dina grejer. Eller lämna dem till någon som kan

Eko Hållbar Miljövänlug JulkalenderEftersom förra årets julkalender blev så populär tänkte jag bjuda på en favorit i repris. Varje dag fram till jul kommer därför ett nytt vardagligt hållbarhetstips från mig ♥

Lucka 17: Laga dina grejer. Eller lämna dem till någon som kan

Laga kläder grejer Hållbar julkalender
Dane Deaner | Unsplash

Har dina brallor gått sönder? Punka på cykeln? Har väskan rämnat i sömmarna? Det är billigare att laga dina grejer än att köpa nytt. Framförallt om en vet hur en ska göra. Dessutom är det så himla mycket bättre för miljön. Jag måste erkänna att det inte är mitt paradnummer att laga grejer själv, men jag vill gärna lära mig mer. En riktig guldklimp när det gäller att laga saker är däremot min partner som kan typ allt- seriöst det är helt stört.

Andra som brukar vara fenomenala på att laga saker som en kan ta hjälp av är de frivilliga på Cykelköken runt om i Sverige, skräddare och skomakare. Underskatta heller inte kunskaperna era vänner och familj sitter inne med. Det gäller bara att våga be dem om hjälp.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s