Hållbar Julkalender 2018: Lucka 19 – Använd ättika för att få bort otäcka lukter

Eko Hållbar Miljövänlig JulkalenderEftersom förra årets julkalender blev så populär tänkte jag bjuda på en favorit i repris. Varje dag fram till jul kommer därför ett nytt vardagligt hållbarhetstips från mig ♥

Lucka 19: Använd ättika för att få bort otäcka lukter

hållbar julkalender doft ättika
Cristian Newman | Unsplash

Det är säkert bekant för många att ättika fungerar väldigt bra till att avkalka kaffebryggaren och att städa med. Men visste ni att det också är en suverän luktborttagare? Nedan följer ett par exempel på hur jag använder ättika hemma. OBS. Ättika självt luktar ju inte hallon precis, men när vätskan torkat så luktar den ingenting.

Kylskåpet

Har något möglat i kylskåpet? Även om det som stinker är avlägsnat kan det fortsätta lukta äckligt i kylen. Häll upp ättika i en äggkopp eller ett glas, ställ kärlet i kylskåpet och lämna över natten. Fungerar varje gång hemma hos mig!

Kläder och handdukar

Han handdukarna hängt fuktiga för länge och börjat lukta illa, eller luktar träningskläderna otäckt? Häll ättika i sköljmedelsfacket på tvättmaskinen och äckliga lukten är ett minne blott. Om det är snack om mycket äckliga odörer kan en lägga plagget i blöt i ättika och vatten innan tvätt i maskinen.

Husdjur

Alla som har djur vet att det plötsligt landar en spya på mattan, eller att exempelvis kattlådan måste rengöras ordentligt med jämna mellanrum. Vid sådana tillfällen är det mycket fördelaktigt att tvätta med ättika. Blanda 50/50 vatten och ättika i en sprutflaska och sätt igång med rengöringen:)


Hur använder ni ättika hemma?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s