Hållbar Julkalender 2018: Dela med dig av din tid

Eko Hållbar Miljövänlig JulkalenderEftersom förra årets julkalender blev så populär tänkte jag bjuda på en favorit i repris. Varje dag fram till jul kommer därför ett nytt vardagligt hållbarhetstips från mig ♥

Lucka 21: Dela med dig av din tid

Dela med sig av sin tid Klimatsmart julkalender
freestocks.org | Unsplash

Även om det är fint att dela med sig av sina prylar (låna ut, byta, hyra) så finns det nog ingen finare gåva än att få del av någons tid. Forskning visar ju också att vi mår bra av att dela med oss till andra, så det är även positivt för den som ger.

Att dela med sig av sin tid kan innebära så många saker. Det kan betyda att bli ideellt aktiv hos en förening eller organisation som jobbar med frågor som intresserar dig. Jag tycker exempelvis att Volontärbyrån brukar förmedla intressanta och givande förtroendeuppdrag av olika slag.

Andra sätt kan vara att orka lyssna på någon, att lägga ifrån sig telefonen och hjälpa sin partner eller vän med vad det nu kan vara, eller gosa sönder sitt husdjur istället för att sitta på sociala medier. Ett annat sätt är att ta sig tid att besöka någon i stället för att skicka ett julkort. Världen blir lite bättre för alla när vi spenderar tid tillsammans <3

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s