Hållbar Julkalender 2018: Lucka 22 – Stötta dina lokala företagare

Hållbar Eko Miljövänlig JulkalenderEftersom förra årets julkalender blev så populär tänkte jag bjuda på en favorit i repris. Varje dag fram till jul kommer därför ett nytt vardagligt hållbarhetstips från mig ♥

Lucka 22: Stötta dina lokala företagare

hållbar julkalender klimatsmart adventskalender
Toa Heftiba | Unsplash

Det finns många goda grunder till att välja att köpa kaffet på ett lokalt fik i stället för hos en stor kedja. På samma sätt är det bra att handla andra varor i ditt närområde och därmed stötta företagare i ditt lokalsamhälle. Här kommer fyra snabba anledningar till att #supportyourlocals verkligen är en bra grej.

Det unika uttrycket i området bibehålls

De där mysiga fiken, ekobutiken och blomsterhandlarna som skapar en känsla i området kan bara finnas kvar om någon faktiskt också väljer att handla där i stället för att alltid köpa sin morgonkaffe hos en kedja. Många egenföretagare är även intresserade av att utveckla området där de har sin verksamhet. Att produkterna finns nära till hands innebär också att en kanske kan promenera eller cykla till butiken i stället för att ta bilen.

Du vet vem som står bakom produkten

Det är lättare att få kontakt med personen bakom produkten eller tjänsten när en väljer att handla lokalt. Det ger också möjlighet att ställa frågor och komma med förbättringsförslag på en helt annan nivå än när en ska försöka kontakta en kedja i samma ärende. Det ger helt andra förutsättningar för att prata om företagets miljöarbete till exempel.

Klimatsmart adventskalender
Ellicia | Unsplash

Pengar stannar i lokalsamhället

När en handlar hos en lokal företagare stannar pengarna i större utsträckning i lokalsamhället, vilket berikar hela lokalsamhället. Om en handlar på en kedja hamnar pengarna ofta i stället någon annanstans.

Större mångfald av produkter

En lokal företagare väljer produkter baserat på egna intressen, prioriteringar och på vad deras lokala kunder vill ha. I och med detta skapas utrymme för en större mångfald av produkter och utrymme för kunden att påverka utbudet av produkter. Miljövänliga grejer? Ja tack

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s