Hållbar Julkalender 2018: Lucka 23 – Träna på att behärska dig

Eko Miljövänlig Hållbar JulkalenderEftersom förra årets julkalender blev så populär tänkte jag bjuda på en favorit i repris. Varje dag fram till jul kommer därför ett nytt vardagligt hållbarhetstips från mig ♥

Lucka 23: Träna på att behärska dig

Klimatsm
Max van den Oetelaar Unsplash

Jag brukar nästan aldrig köpa någonting första gången jag får lust att köpa vad det nu kan vara. Jag går hellre hem och funderar på om det var ett tillfälligt habegär eller om jag faktiskt har nytta av produkten. Anledningen till att jag beter mig på det här sättet är att jag vet att vi som samhälle överkonsumerar enormt mycket (vilket jag gått djupare in på i det här inlägget). Samtidigt vet jag att jag sällan ångrar att jag inte köpte vad det nu var.

Jag har tidigare berättat varför jag känner mig lyckligare sedan jag började shoppa på det här sättet. I samma inlägg tipsar jag om hur jag gör för att leva mer minimalistiskt.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s