2018 – Året som gick

Kvinna mot mörk bakgrund som håller fram ett tänt tomtebloss

Så här sista dagen på 2018 ville jag traditionen trogen sammanfatta vad som hänt på bloggen under året i en årskrönika. Gott nytt år kära läsare- må 2019 uppfylla alla era önskningar✨


Tidigare årskrönikor
2016
2017

Januari

youngfeministclimatestorytelling.com

I januari berättade jag om ett projekt där unga feminister skriver om klimaträttvisa och delade mitt eget bidrag till projektet. Jag skrev också ett inlägg med 5 sätt att leva miljövänligt med hund.

Februari

Hållbar konsumtion
fashionrevolution.org

Efter att ha frågat er vad ni ville att vi skulle fördjupa oss i skrev jag en serie om hållbar konsumtion i tre delar:

1. Hållbar konsumtion och elefanten i rummet
2. Hållbar konsumtion och varornas hemliga liv
3. Hållbar konsumtion, minimalism och lycka

Mars

träd skog kärlek
Katie Salerno | Pexels

Jag berättade en kärlekshistoria om vad som händer när 77.000 träd fick egna e-postadresser vilket var ett av de härligaste inläggen att skriva i år. Jag tipsade också om enkla saker du kan göra som verkligen gör skillnad för våra vattendrag, sjöar och hav

April

Pälssäl Planet Earth II
Samuel Scrimshaw | Unsplash

Eftersom det tillkommit en del nya läsare här på bloggen tänkte jag att det var läge att presentera mig själv lite närmare. Jag hyllade också Blue Planet 2 och berättade om hur serien fått prominenta människor att vilja göra något åt plasten haven.

Maj

Svalkande hundgodis
Robson Hatsukami Morgan | Unsplash

Maj månad var så otroligt varm! Framförallt en av mina två hundar, Zita tyckte att det var jobbigt. Jag tänkte att det är säkert fler hundägare som har problem, så jag skrev tips på DIY svalkande hundgodis på 3 sätt. Jag blev också peppad och skrev om 5 sätt för omvärlden att inspireras av hur svenskarna förhåller sig till skräp.

Juni

Miljöblogg gronamoment.se lupin

Jag berättade om varför det alla borde plocka lupiner till Midsommar och jag var även gäst hos en av mina favoritpoddar Gröna Fingrar Svart Jord (som dessvärre tagit en paus nu)! Lyssna gärna på avsnittet här eller hitta det där poddar finns. Avsnittet publicerades 7 juni.

Juli

gronamoment.se Helsingborg stadsfestival HX 2018
Anthony DELANOIX | Unsplash

I juli blev det inte så mycket publicerat på bloggen eftersom jag var mitt uppe i en flytt som tog massor tid och kraft. Men jag kunde i alla fall berätta om att jag var bokad för att hålla föredrag på Helsingborgs stadsfestival HX- vilket kändes väldigt kul!

Augusti

Småfläckig rödhaj

I augusti började 15-åriga klimathjälten Greta skolstrejka för klimatet och jag var med på hajsläpp (!) på Havets hus.

September

Lorax I speak for the trees

I september publicerade jag sommarpratet jag höll på Helsingborgs Stadsfestival i textform på bloggen. Jag berättade också sanningen om varför jag som klimatnörd blev vegetarian.

Oktober

Gjutjärnspanna Hållbar julkalender
Three Bunnies | Unsplash

Jag tipsade om 3 receptbloggar jag älskar och hade lite existentiell kris som jag har varje höst 🙄.

November

White Monday 2018
Giulia Bertelli | Unsplash

Jag ville sätta fokus på klass och genus och berättade om varför jag inte deltar i kampanjer mot Black Friday. Däremot känner jag stor entusiasm för White Monday ♥ I november blev jag också utnämnd till »Inspiratör för hållbarhet 2018« för andra året i rad- vilket gjorde mig så himla glad!!

December

I december månad fokuserade jag helt på årets hållbara julkalender och publicerade ett hållbarhetstips varje dag fram till jul 🤶

Dessa 5 inlägg blev mest lästa 2018

🎊 9 underbara DIY julkalendrar som är helt gratis
🎊 Hållbar konsumtion och elefanten i rummet
🎊 Hållbar konsumtion, minimalism och lycka
🎊 Därför ska du plocka lupiner till midsommar
🎊 En överraskande kärlekshistoria om vad som hände när 77.000 träd fick egna e-postadresser

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s