Två utmaningar för att kickstarta 2019

Kvinna med solgrasögon som ger en annan person en high five
David Calderón | Unsplash

Jag ville bara titta in och tipsa om två bra initiativ som jag sett och som jag tror kan vara en uppmuntrande början på det nya året!


Veganuari

Veganuari är ett samarbete mellan Djurens Rätt och den brittiska organisationen Veganuary, som arrangerade kampanjen för första gången 2014. Sedan dess har över 250.000 personer från 193 länder antagit utmaningen att äta veganskt under en månad.

Jag deltar för första gången i år och ska inte köpa några animaliska produkter. Men jag tillåter mig själv att använda den mat vi redan har i kylskåpet. I mitt fall är det ost och creme fresh. Jag vill förstås inte kasta mat!

Om ni också vill vara med och få recept och andra tips kan ni gå ni anmäla er till Veganiari här. Kan passa på att nämna att det är gratis.

# Klimatsmart januari

Jonna och Milla som har podden Du jag & Jorden har startat en liten kalender med en klimatutmaning per dag i januari. Varje dag kommer de leverera en hållbarhetsutmaning som enligt dem ska ligga på en nivå som alla kan vara med på. Jättekul idé tycker jag! Dessvärre har jag sett att de just idag tipsar om att klimatkompensera, vilket jag menar är ett väldigt tveksamt sätt att göra hållbarhetsnytta. Jag får återkomma med en närmare förklaring till varför. Trots detta tror jag absolut att denna utmaning är värd att följa. Om ni vill vara med på det kan ni till exempel följa via Instagram.

4 reaktioner på ”Två utmaningar för att kickstarta 2019

  1. Åh vilka bra tips! Veganuari blev jag så glad att Nyhetsmorgon hade snappat upp :D Och podden hade jag helt missat så den får jag ta tag i tycker jag :D

    Gilla

    1. Ja jag tycker att det var ett himla bra sätt att börja det nya året! Podden blev dessvärre ganska snabbt lagt vilande- men jag är väldigt pepp på att starta upp den igen, så hoppas du ska gilla premiäravsnittet iaf:) Ha en underbar helg! Kram

      Gilla

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s