De mest intressanta klimatkontona på Instagram just nu

Smältande glass med strössel format som hjärtan
Aron Visuals | Unsplash

Aningslösa Influencers


Simon Maage | Unsplash

Kontot uppmärksammar influencers på den klimatpåverkan som deras reser har. Kontot lägger bara upp Stories. Roligt sätt att använda Insta tycker jag! Intressant att se hur många influencers som faktiskt blockerar de konton som vänligt frågar om hur de tänker kring klimatfrågan.

Resan mot ett fossilfritt liv

Sally har som mål att släppa ut 0 ton koldioxid år 2030 -och hon bjuder in oss till att göra samma sak tillsammans med henne.


Carl Hamnesjö

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Carl Hamnesjö (@puertolaguna)

Jag träffade Carl på Klimatriksdagen förra sommaren. Han är just nu ute och reser världen över i ett forskningsprojekt. Utan att flyga givetvis!


Greta Thunberg

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Greta Thunberg (@gretathunberg)

Få har säkert missat Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet som nu är inne på vecka 23. Hon har hittills talat på bland annat Klimattoppmötet i Katowice 2018, World Economic Forum i år och hållit i ett TEDxTalk. Lyssna gärna på hennes tal på YouTube. De är så otroligt ”rätt fram” och modiga. Hon är exempelvis inte rädd för att säga rakt upp i ansiktet på olika världsledare att de inte gör ett bra jobb i klimatfrågan. Föga förvånande så har skolelever och vuxna från hela världen har slutit upp bakom henne.


Extinction Rebellion Sverige

Extinction Rebellion är en ny ideell förening att räkna med när det gäller att uppmärksamma klimatfrågan. I Storbritannien har de mobiliserat allmänheten till fredlig direktaktion för att få politikerna att lyssna. Nollutsläpp av koldioxid år 2025 är ett krav. Ett annat är att regeringen ska berätta sanningen om hur allvarlig situationen är. Rörelsen sprider sig nu internationellt. I Sverige har organiseringen precis börjat i flera städer.


Vilka konton med klimatprofil följer ni gärna på Instagram? Lämna gärna en kommentar och berätta!


LÄS OCKSÅ:

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s