Sista minuten: Grymt bra och hållbara Alla Hjärtans Dag -presenter under 50 kr

Skylt ned texten Love
Jesse Goll | Unsplash

Till er som liksom jag alltid är ute i sista minuten. Här kommer några enkla toppentips på presenter denna vänskapens / alla hjärtans dag till ära!

Plantera ett träd för under 10 kr

Noah Buscher | Unsplash

Genom organisationen One Tree Planted kan en plantera ett träd för 1 dollar. En kan välja vart trädet ska planeras. De har projekt i Sydamerika, Nordamerika, Asien och Afrika. Jag har skrivit mer om varför träd är så himla bra i det här inlägget. En får ett bekräftelsemejl för donationsbeloppet- vidaresänd det till den lyckliga mottagaren

Lyft luren


rawpixel | Unsplash

Som vanligt är din tid och omtanke alltid den bästa presenten. Sms:a, ring eller besök dem du bryr dig om idag.

Sticklingar

Peter Žagar | Unsplash

Många växter vi har hemma är enkla att ta sticklingar från. Om du är osäker på hur en gör är det bara att söka på Internet. Alla jag känner tycker om att få något som en vän har lagt ned kärlek och omvårdnad på. Det blir liksom någonting att berätta om sen också. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt: Ja visst är det fin! Den har jag fått från Mamma/ Lina / Martina / Frida 💘

Vegansk choklad

Pixabay|Pexels.com

Tillhör du skaran som vill ge bort en klassisk Valentine’s present så rekommenderar jag att köpa en vegansk chokladkaka. Det går att hitta vegansk choklad i de flesta vanliga matvarubutiker. Enkelt – djurvänligt – gott.

Alternativt kan en givetvis baka något härligt. Det finns massor recept runtomkring på Internet. Annars kan jag varmt rekommendera min vän Ragnhilds alla recept som alltid är veganska och nästan alltid raw. Till exempel detta som jag översatt till svenska till er:

Ragnhilds Veganska snickerskulor 🦄 

  • 4,5 dl naturella cashewnötter (dela upp i 2 och 2,5 dl)
  • 2,5 dl mjuka dadler
  • 1 tsk pressad citron
  • 1/2 tsk havsalt + lite extra att rulla i
  • 1/2 tsk vaniljfrön
  • 100 gram mörk mjölkfri choklad
  • 2 matskedar cashewsmör

Gör så här: Börja med att rosta cashewnötterna. Fördela alla cashewnötter på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen på 200 °C i ca. 10 minuter tills de blir gyllenbruna. Låt nötterna svalna.

Mal ned 2,5 dl av cashewnötterna till ett fint mjöl. Tillsätt dadlarna, citron, salt och vanilj och blanda tills du har en kletig, jämn deg. Rulla ut små kulor och lägg dem i frysen tills de är hårda och kalla. Hacka resten av cashewnötterna.

Smält chokladen och cashewnötsmöret över vattenbad. Låt svalna, men låt inte chokladen bli hård. Doppa de kalla kulorna i chokladen, rulla dem i resten av nötterna, strö salt på toppen och låt kulorna svalna i frys/kyl.


Kommer ni att ge bort någon present idag?
Glad vänskapens dag till er allihop💚 !

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s