Julkalender 2019: Lucka 1

Vi-skogen planterar träd som hjälper människor ur fattigdom.

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som planterar träd i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania. Dessa östafrikanska länder är hårt drabbade av avskogning, vilket fått förödande effekter för både människor och natur.

Forskning visar att plantering av träd i torra regioner fyller på grundvattennivåerna. Träd skyddar även mot erosion (att jordlagret spolas bort), så att det blir lättare att odla andra grödor. Vi-skogen arbetar med den hållbara jordbruksmetoden agroforestry- att plantera träd bland grödor. Träden ger frukt, foder till djuren, ved, byggmaterial och skugga under en brännhet sol. Eftersom träden bidrar till ökad skörd (direkt och indirekt) är de ett instrument för att minska fattigdom för människorna som odlar dem. Samtidigt som är de bra för klimatet. Älska träd. Älska Vi-skogen!

Swish: 900 50 83
PG: 90 05 08-3

Läs mer hos Vi-skogen.se

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s