Julkalender 2019: Lucka 2

Friluftsfrämjadet är Sveriges största friluftsorganisation och arbetar för att bevara en tillgänglig friluftsmiljö och stärka allemansrätten.

Varje år guidar tusentals ideellt aktiva både barn och vuxna på äventyr i skog och mark. Det ställs inga förkunskapskrav eller prestationskrav på deltagarna. Organisationens barnverksamhet inkluderar bl.a.  I Ur och Skur-förskolor och –skolor som ger barn en möjlighet till att forma en naturlig och livslång relation till naturen. Friluftsfrämjandets utomhuspedagogik används i dag i ett tiotal länder förutom Sverige, bland annat i Japan och Finland.

Barnen är ju det viktigaste vi har. Naturvistelse gör barn mer kreativa, lösningsorienterade och hjälper dem att koncentrera sig. Forskning visar dessutom att barn blir mer miljömedvetna om de spenderar tid i naturen innan de fyller 12 år. Därför går dagens 10 kr till Friluftsfrämjandet.

Swish: 123 900 17 69
Plusgiro:  900176-9

Läs mer hos Friluftsfrämjandet

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s