Julkalender 2019: Lucka 4

Klimatriksdagen håller koll på klimatpolitiken

På 1890-talet hade förkämparna för för allmän rösträtt tröttnat på att makteliten inte lyssnade på deras krav. De anordnade egna folkriksdagar med ombud från hela landet och bidrog till trycket som slutligen bröt ner överhetens motstånd mot allmän rösträtt.

Inspirerade av dessa folkriksdagar hölls världens första Klimatriksdag 2014. År 2018 var det dags igen eftersom det politiska förändringsarbetet går alldeles för långsamt. Med stöd av de vinnande motionerna som röstades fram under Klimatriksdagen 2018 arbetar Klimatriksdagen för att klimatfrågan hålls högt på dagordningen under den kommande mandatperioden.

Jag var på Klimatriksdagen 2018 och det var verkligen gymma motioner som lämnades till alla Riksdagspartier. Tio riksdaler går idag till denna organisation som hjälper oss att ställa politikerna till svars för sin klimatpolitik.

Swish: 123 336 34 39
Bankgiro: 787-6394

Läs mer: klimatriksdagen.se

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s