Julkalender 2019 Lucka 5

Dolphin Project hjälper delfinerna i Taiji

Ric O’Barry, gundaren av Dolphin Project var delfintränare i 10 år. På 1960-talet fångade han in och tränade delfiner, inkl. de fem delfiner som spelade Flipper. När Kathy, den delfin som oftast spelade Flipper dog i Rics armar insåg han hur sjukt det är att fängsla och tvinga delfiner att uppträda. Där och då bestämde han sig för att ägna resten av sitt liv till att rädda delfiner från nöjesindustrin.

Det är The Dolphin Project som satte de numera ökända delfinjakterna utanför Japanska Taiji på kartan. Varje år bevakar, dokumenterar och sprider de information om vad som händer under jakterna. Det går att läsa detaljerade beskrivningar på hemsidan. Jag har svårt att ta mig igenom dessa texter utan att gråta.

Dolphin Project har tillsammans med Central Jakarta Forestry Department etablerat världens första permanenta delfinreservat i Indonesien. Där lever f.n. fyra delfiner som räddats från nöjesindustrin: Rocky, Rambo, Johnny och Dewa (två är helt tandlösa och Dewa är täckt av sår uppkomna av att han försökt hoppa ur den lilla pool han levt i). I reservatet får delfinerna rehabiliteras i naturligt havsvatten, ifred från åskådare.

10 kr och  till Dolphin Project som så enträget arbetar för att stoppa den årliga horribla delfinslakten utanför Taiji och som rehabiliterar misshandlade delfiner som får leva återstoden av sina liv i värdighet.

Klicka här för att skänka 10 kr till Dolphin Project

Läs mer hos Dolphin Project

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s