Julkalender 2019: Lucka 6

Jordens Vänner arbetar för klimaträttvisa – eftersom de som bidrar minst till klimatförändringarna löper störst risk att drabbas av dess förödande effekter.

Jordens vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth och arbetar med påverkansarbete riktat mot politiker samt påverkansarbete genom aktivism tillsammans med civilsamhället. Organisationen arbetar med folkbildning såsom informatörverksamhet, aktivism och demonstrationer. Bland annat besöker de gymnasie- och folkhögskolor där de faciliterar workshops i klimaträttvisa.

Företagen vet att fler och fler konsumenter vill ha miljövänliga produkter. För att ta del av försäljningskakan har också fler och fler företag börjat marknadsföra sig som gröna. Problemet är bara att långt ifrån alla faktiskt är det. Därför delar Jordens Vänner även ut Greenwashpriset till ett företag eller organisation varje år, för att belysa falsk “grön” marknadsföring.

10 kr och tack för folkbildningen Jordens Vänner!

Swish: 123 900 47 48
PG: 90 04 748

Läs mer hos Jordens Vänner

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s