Julkalender 2019: Lucka 8

BLACK MAMBAS förhindrar utrotning av noshörningen⁠
Black Mambas är en anti-tjuvjaktenhet bestående av majoriteten kvinnor. De opererar i Sydafrika, bland annat i den världskända nationalparken Kruger Park.⁠

Deras team strävar efter att göra områden de beskyddar otillgängliga och olönsamma för tjuvskyttar. Dessa kvinnor är en inspiration i sina communities och utgör en stark röst för bevarande av noshörningar.⁠

Målet med Black-Mambas projektet är inte vara att skydda noshörningar genom “boots on the ground”, utan även genom att vara en förebild för sin omgivning. Dessa 22 kvinnor och en man vill att männskorna i deras närmiljö ska förstå fördelarna med att skydda i stället för skjuta noshörningarna genom att adressera hur tjuvjakt påverkar deras samhällen negativt.⁠

Black Mambas bedriver även utbildning för barn så att de ska växa upp och förstå vikten av att skydda “bushen”. De har nu program för barn i 10 skolor i närheten av Kruger Park och utbildar 870 barn i åldrarna 12-15.⁠

Black Mambas är inte bara häftiga p.g.a. det modiga arbete de utför för att rädda noshörningen från utrotning. Enheten består dessutom av majoriteten kvinnor. En grym organisation väl värd att uppmärksamma. 10 kr till Black Mambas!⁠

Donera genom Paypal via direktlänk i inlägget.⁠
Läs mer på blackmambas.org⁠

hållbarjulkalender #enhållbarjul #gåvokalender

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s