Julkalender 2019: Lucka 10

Svenska Rovdjursföreningen arbetar för rovdjurens rätt att leva i livskraftiga stammar i naturen

Denna ideella, politiskt oberoende förening arbetar för att öka förståelsen för rovdjuren och göra det lättare för människor och rovdjur att existera sida vid sida. 

Svenska Rovdjursföreningen är remissorgan för regeringen, Naturvårdsverket och länsstyrelserna gällande rovdjursfrågor. Föreningen håller bl.a. seminarier och försöker påverka politiker och myndigheter att fatta rovdjurskloka beslut.

Rovdjursföreningen hjälper också tamdjursägare att bygga rovdjursavvisande stängsel. Det hindrar tamdjuren från att bli rivna och rovdjuren från att bli skjutna. De håller först kurs i stängselbyggnad och organiserar sedan stängselbyggardagar där ideella medlemmar hjälper tamdjursägare i rovdjursområden att sätta upp rovdjurssäkra elstängsel. De menar att detta arbete på sikt skapar större acceptans för rovdjuren. Mötet människor emellan är viktigt – inte minst med tamdjursägare som har faktiska problem med rovdjur.

Läste ni nyheten om varghonan som sköts i  Glamsenreviret i Älvkarleby kommun häromdagen? Hon led fruktansvärt av flera skador. Hon hade b.la. en gammal skottskada härrörande från illegal jakt. Länsstyrelsen säger att den illegala jakten i Sverige ökar och att den nu är så utbredd att den hotar de svenska rovdjursstammarnas överlevnad. 

10 kr till Svenska Rovdjursföreningen för det ofta tungrodda, men ack så viktiga jobb ni gör!

Swish: 123 054 0377 märk ”Gåva”

PG: 5509-3876 märk “Gåva”

Läs mer: https://www.rovdjur.se

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s